Felix Rosenqvist fyra i debuten

En fjärdeplats blev resultatet för Felix Rosenqvist vid säsongsöppningen av japanska Super GT-mästerskapet.

Felix Rosenqvist nöjer sig inte med att köra Formel E, liksom förra säsongen extraknäcker han bland annat i Japan. Förra året var det Super Formula som gällde, i år är det Super GT, en serie som nu har dragit igång.

Felix Rosenqvist, som delar en Lexus LC500 med Kazuya Oshima, körde hem en fjärdeplats efter två timmars tävlande under 300-kilomtersloppet på Okayama. Över mållinjen var ekipaget bara ett par meter från den sista pallplatsen.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd med den här debuten och med vår insats som team den här helgen. Kvalet gick över förväntan och att kunna sätta helgens bästa Lexus-tid känns faktiskt riktigt kul i det här fältet, säger Felix.

Vann gjorde Koudai Tsukakoshi och Takashi Kogure i en Honda NSX-GT. I resultatlistan hittar vi gamla Formel 1-bekanta som Jenson Button på andra plats och Heikki Kovalainen och Kamui Kobayashi på plats tolv.

Nästa Super GT-lopp körs den 3-4 maj på Fuji Speedway men redan den 14 april tar Felix plats hos Mahindra Racing för att köra Formel E-deltävlingen i Rom.