Felix Rosenqvist Foto: Mattias Persson

Felix Rosenqvist i pole position trots krasch

Felix Rosenqvist slog till med pole position inför Formel 3-kvalracet som körs i Macau på lördag. Detta trots en krasch under den fria träningen på torsdagsmorgonen.

Torsdagen började i moll för svenske Formel 3-föraren Felix Rosenqvist, men avslutades i dur. Under den fria träningen på Guia Circuit i Macau på torsdagsmorgonen körde han in i barriären i San Francisco Bend, bara minuterna före träningens slut. Trots kraschen, som förstörde lite av hjulupphängningen, nådde Felix fjärde bästa träningstid.

Desto bättre gick det i första kvalet som avgick senare under torsdagen. Efter ungefär halva tiden plockade han bästa varvtid, men med fem minuter kvar kom portugisen Antonio Félix da Costa och satte ny bästa tid med en dryg halvsekunds marginal. Felix gav svar på tal direkt och när första kvalsessionen var över stod han överst i listan med 0,111 sekunds ned till portugisen.

Därmed startar Felix Rosenqvist i pole position i lördagens kvalificeringsrace som i sin tur bestämmer startordningen i söndagens tävlingsrace.

 Noterbart är att förra året vann Antonio Félix da Costa i Macau med Rosenqvist som tvåa. Lutar det åt ombytta roller i år? Vi hoppas det.

Övriga ”svenskar” gjorde inte riktigt lika bra ifrån sig i dag. Tom Blomqvist hade tolfte bästa tid och John Bryant-Meisner 21:a.

Kvalracet sänds live i Viasat Motor klockan 06.55 på lördag. Tävlingsracet på söndag klockan 08.25 i samma kanal.