Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Felix Rosenqvist imponerar i DTM-debut

För första gången sedan 2006 hade vi två svenskar i helgens DTM-tävling, då Felix Rosenqvist anslöt Mercedes-teamet på Moscow Raceway och imponerade i sin debut.

Svensken började med att kvala in på en stark niondeplats inför första tävlingen och tog sig i mål, trots hällregn, på tionde plats och säkrade poäng i sin första DTM-tävling någonsin.

DTM-veteranen Mattias Ekström kämpade längre upp i fältet och korsade mållinjen som femma i första, bara tiondelar bakom Mercedes-föraren Maximilian Götz på fjärde plats. Segern tog kanadensaren och Mercedes-föraren Robert Wickens hand om.

Till andra tävlingen var banan torr och Ekström körde i mål som nionde man efter en sammanstötning med Daniel Juncadella tidigare i tävlingen.

Rosenqvist var av banan i början av tävlingen efter kontakt med en konkurrent och tappade mark för att slutligen korsa mållinjen på 21:a plats.

– Det känns otroligt att ta poäng i min DTM-debut, säger Rosenqvist. Första tävlingen var riktigt tuff med svåra förhållanden, det var en utmaning att bara hålla bilen på banan. Men jag lyckades till slut och jag är verkligen nöjd över resultatet, både för mig själv och för hela teamet. Vi visste redan från början att andra tävlingen skulle bli svår för oss och för mig handlade det om att lära mig så mycket som möjligt och det har jag definitivt gjort.

BMW fick revansch i andra tävlingen och la beslag på topp fyra platser med Marco Wittmann som segrare och återtog mästerskapsledningen. Ekström ligger på åttonde plats i mästerskapet på 70 poäng, hela 60 poäng från mästerskapsledningen.

Race 1

1: Robert Wickens (CAN), 22 laps

2: Paul Di Resta (GBR), +10.955s

3: Gary Paffett (GBR), +12.293s

4: Maximilian Götz (GER), +25.270s

5: Mattias Ekström (SWE), +25.874s

10: Felix Rosenqvist (SWE), +32.848s

Race 2

1: Marco Wittmann (GER), 40 laps

2: Tom Blomqvist (GBR), +4.123s

3: Bruno Spengler (CAN), +18.119s

4: Augusto Farfus (BRA), +24.650s

5: Robert Wickens (CAN), +38.818s

21: Felix Rosenqvist (SWE), +57.979s