Felix Rosenqvist klar för IndyCar!

Efter månader av spekulationer står det nu klart att Felix Rosenqvist kör IndyCar 2019. Och han gör det för ett av de absoluta toppteamen – Chip Ganassi Racing.

Felix testade för teamet två gånger, 2016 och 2017, och imponerade så pass att han nu får förtroendet att ta plats bredvid femfaldige, och regerande, IndyCar-mästaren Scott Dixon.

Detta är ett enormt glädjande besked för svensk motorsport, och Felix, i all den stund vi bara för några dagar sedan fick beskedet att Marcus Ericsson inte får köra vidare i Formel 1.

– Det här är det största som har hänt mig hittills i min karriär och att påstå att jag är exalterad vore en underdrift. Jag har fascinerats av IndyCar så länge jag kan minnas och att få den här chansen tillsammans med Chip Ganassi Racing är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är enormt hedrad över att få representera ett av de absolut bästa teamen redan under min debutsäsong och jag kommer att göra allt för att återgälda det förtroendet, säger Felix Rosenqvist.

Detta innebär ju också att Felix Rosenqvist kommer att starta i en av motorsportens mest kända tävlingar, Indy 500, i maj.

Jag hoppas att racet om att få sända IndyCar i svensk television redan har börjat.