Foto: Mattias Persson

Felix Rosenqvist kontrakterad för DTM och GT

Som vi tippade tidigare i veckan kommer Felix Rosenqvist vid sidan av Indy Lights i USA även att tävla för Mercedes i Europa.

Felix Rosenqvist blir officiell testförare och reserv för Mercedes AMG DTM och kör även Blancpain GT Series Sprint Cup i en Mercedes GT3.

– Jag har haft en fantastisk relation med Mercedes under ganska lång tid nu, och det känns verkligen bra att få ta det till nästa nivå den här säsongen, säger Felix Rosenqvist och fortsätter:

– När det gäller DTM-rollen kommer jag att jobba med ett av världens bästa racingteam, och det är naturligtvis ett stort privilegium. DTM är ett exceptionellt tufft mästerskap, och att få den här typen av insyn i den miljön blir minst sagt utvecklande. Det är få förunnat.

Vid sidan av sitt testuppdrag i DTM kommer Rosenqvist att tävla i GT-mästerskapet Blancpain GT Series Sprint Cup, där han ska köra för det franska teamet AKKA-ASP.

Rosenqvists rådgivare, förre F1- och IndyCar-föraren Stefan “Lill-Lövis” Johansson, anser att den främsta fördelen med årets upplägg stavas mångsidighet.

– Jag är väldigt nöjd med de olika uppdrag som Felix kommer att ha den här säsongen. Han får massor med tid bakom ratten, vilket är det bästa man kan önska sig i dagens läge, säger Johansson.

Blancpain GT Series Sprint Cup inleds i italienska Misano helgen den 8-10 april. Felix Rosenqvists första race för säsongen blir dock Indy Lights-premiären på gatorna i St. Petersburg, Florida, den 11-13 mars.