Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Felix Rosenqvist FA1 Team Sweden
Felix Rosenqvist FA1 Team Sweden
Felix Rosenqvist FA1 Team Sweden
Felix Rosenqvist FA1 Team Sweden Foto: Acceleration 14

Felix Rosenqvist kör för Team Sweden

Felix Rosenqvist kommer att representera Team Sweden i premiären för det nya nationsbaserade formelbilsmästerskapet FA1 i portugisiska Portimão nästa helg (25-27 april).

FA1 (före detta A1 GP) är huvudklassen i den för året nya evenemangsplattformen Acceleration, som kombinerar olika typer av motorsport med livemusik runt om i Europa.

 Alla team i FA1 tävlar under nationsflagg, och den svenska satsningen ställs emot konkurrenter från bland annat Tyskland, Spanien, Italien, Frankrike och Nederländerna. Bilarna utvecklar drygt 550 hästkrafter och samtliga race innehåller obligatoriska depåstopp.

 – Jag är glad att ha fått den här möjligheten, säger Felix Rosenqvist. Det är inte varje dag man får chansen att representera sitt eget land i internationell motorsport.

 Team Sweden-projektet drivs av göteborgaren Bobby Issazadhe, som ser fram emot att återförenas med Rosenqvist – som han drev i det tyska Formel 3-mästerskapet säsongen 2010.

 – Att ha Felix i Team Sweden känns otroligt kul, säger Issazadhe. Han är en av de största racingtalangerna i modern tid. Jag anser att Felix är världens snabbaste Formel 3-förare. När han testade FA1-bilen för första gången i vintras var han snabbast direkt, och nu är det upp till oss att ge honom bilen han förtjänar i Portimão.

 Felix kommer att koncentrera sig på Formel 3-EM under 2014 och det är inte klart vilka andra förare som kommer att köra för Team Sweden.