Felix Rosenqvist kör Indy Lights 2016

Inte helt oväntat blir det amerikanska Indy Lights för regerande europamästaren i Formel 3, Felix Rosenqvist. Men det blir även tävlande i Europa.

Rosenqvist har skrivit på för det Indiana-baserade teamet Belardi Auto Racing, för vilka han också toppade de officiella Indy Lights-testerna i Homestead, Miami, i slutet av januari. Felix Rosenqvists mentor Stefan Johansson bor för övrigt i Indiana.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla i USA i år, och att få göra det tillsammans med Belardi Auto Racing, säger Felix Rosenqvist.

– Testet i Homestead gick bra och jag kände mig hemma i bilen mer eller mindre med en gång. Jag trivs med teamet, och själva racingen verkar grymt kul. Det är en stor variation av banor och en bil man får brottas lite med, och det gillar jag. Det blir säkert ganska annorlunda att tävla på den här sidan av världen, men samtidigt en riktigt spännande utmaning!

Bilarna i Indy Lights byggs av den italienska chassikonstruktören Dallara, och är utrustade med motorer på runt 500 hästkrafter. Säsongspremiären äger rum på gatorna i St. Petersburg, Florida, den 11-13 mars.

Vid sidan av sina amerikanska åtaganden kommer Felix Rosenqvist även fortsatt att ha en stark närvaro på den europeiska racingscenen.

Vad som ännu inte är officiellt men får vi tippa blir det långdistansracing med Mercedes, om inte annat som ett tack för den EM-titel Felix ordnade åt tyskarna i Formel 3 förra året.