Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Team Le Mans

Felix Rosenqvist kör Super Formula i Japan

Det har sedan länge varit känt att Felix Rosenqvist kör Formula E. Nu adderar han japanska Super Formula till sin tävlingssäsong.

Super Formula är den ledande formelbilsklassen i Japan och med turboladdade tvålitersmotorer på 550 hästkrafter har de varvtider som matchar Formel 1. Bilarna tillverkas av Dallara och väger 660 kilo inklusive förare.

Felix kommer att köra för Le Mans-teamet som bland annat har haft Michael och Ralf Schumacher som förare. Stallkamrat till Felix blir japanen Kazuya Oshima.

Det var för tio år sedan som Felix inledde sin racingkarriär just i Asien då han tävlade i Formel Renault, som han vann 2008. Kontinenten har även inneburit andra stora framgångar för Felix, inte minst de två segrarna i Macaus Grand Prix.

– Det här blir något av det mest extrema jag gett mig in i, och jag ser mycket fram emot det. Jag är helt övertygad om att det optimala för min del i år är att dubblera i två olika mästerskap. Det ger en bredd och kontinuerlig körning, vilket är vad som behövs, men det har varit avgörande för mig att ett sådant upplägg inte får någon som helst negativ inverkan på min Formel E-satsning. Super Formula är det idealiska komplementet; det finns inga kalenderkrockar med Formel E, och mästerskapet i sig verkar fantastiskt. Jag längtar rejält till första testet, säger Felix Rosenqvist.

Mästerskapet startar på Suzuka 22-23 april.