Foto: Formel E

Felix Rosenqvist kraschade i Schweiz

Felix Rosenqvist rasar i sammandraget efter en kollision med mästerskapsledaren i Formel E när motorsport åter kördes i Schweiz efter 64 år.

Felix krockade under den tionde deltävlingen i Formel E som kördes i centrala Zürich. Det var på varv 17 av 39 som svensken och mästerskapsledande Jean-Eric Vergne stötte i varandra i en kamp om åttonde plats. Vergne kunde köra vidare medan Felix till slut lyckades böka sig ur barriären för att ta sig till depå för bilbyte.

Felix Rosenqvist

 tog sig i mål som 15:e man och nollade för andra deltävlingen i rad och rasar från tredje till femte plats i sammadraget med två deltävlingar kvar att köra.Under den fria träningen i Schweiz hade Felix dock bästa tid och kvalade in på ruta tio. Under själva loppet noterades han för näst bästa varvtid.– Jag tycker att han (Jean-Eric Vergne) hanterade situationen fel och tyvärr förstörde det mitt race. Som event har det här dock varit en fantastisk tävling. Formel E förtjänar stort beröm för det man lyckats med här i Schweiz, säger Felix.Racingloppet var det första i landet på 64 år. Efter olyckan under Le Mans 24-timmarslopp 1955 förbjöds motorsporttävlingar i Schweiz. Ett förbud som var uppe för diskussion 2007 och 2009 med hävdes först 2015 – men bara för eldrivna bilar.Vann loppet gjorde Lucas di Grassi (Audi) med Sam Bird (DS) på andra plats och Jérôme d'Ambrosio (Dragon) som trea.De två sista deltävlingarna för säsongen i Formel E körs i New York 14 och 15 juli.

https://youtu.be/S5U6psJBxl0