Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Indycar

Felix Rosenqvist oskadd efter krasch

Felix Rosenqvist drogs in i en krasch under Indycar-deltävlingen på Pocono Raceway i  Pennsylvania. ”Jag har lite ont i ryggen och en del huvudvärk men känner mig i övrigt OK”, meddelar han.

Felix Rosenqvist startade från nionde ruta i gårdagens Indycarlopp på Pocono Raceway i Pennsylvania men drogs redan på det första varvet in i en krasch med tre andra bilar. Alexander Rossi, Takuma Sato och Ryan Hunter-Reay stötte ihop och Felix hade ingen chans att komma undan. Hans bil slungades in i muren och skyddsstängslet vid en hastighet på över 300 km/h.

Felix fördes till ett lokalt sjukhus för undersökning men inga tecken på allvarliga skador kunde upptäckas. Felix var hela tiden vid medvetandet. Även de andra inblandade förarna klarade sig utan skador.

– Först och främst är jag glad att ha klarat av de medicinska testerna och att jag på det stora hela mår bra. Jag har lite ont i ryggen och en del huvudvärk men känner mig i övrigt OK. Jag vill rikta ett stort tack till Indycar-organisationen och all räddningspersonal på banan. De gjorde ett fantastiskt jobb. Lyckligtvis är alla de andra förarna också OK, vilket är det viktigaste. Det känns tråkigt och onödigt att det skulle behöva gå så här redan på det första varvet i ett så här långt lopp. Jag tror att vi hade en bra bil idag och det är kul att se Scott (Dixon, teamkamrat) där uppe. Jag ser fram emot att vara tillbaka i bilen igen på Gateway om några dagar, säger Felix Rosenqvist.

Loppet rödflaggades efter kraschen men kom senare igång för att åter avbrytas på varv 128 av 200 på grund av dåligt väder. Will Power vann före Rosenqvists teamkamrat Scott Dixon. Marcus Ericsson

 slutade tolva.

https://youtu.be/U-N87XZW_wQ