Foto: Spacesuit Media

Felix Rosenqvist på poängplats i Monaco

Felix Rosenqvist inledde Formel E-tävlingen i Monaco med att krascha på träningen men sedan kvala bra och hamna på sjätte plats inför huvudracet.

Väl i racet – som kördes över 51 varv runt halva den tekniska stadsbanan – tog Rosenqvist sedan målflagg på samma position, efter en dramatisk upplösning där han i flera varv satte hård press på tidigare mästaren Nelson Piquet Jr. (Brasilien) och tysken Maro Engel i en kamp om fjärdeplatsen. Över mållinjen skildes trion till slut åt av bara en halv sekund, med Piquet som fyra, Engel femma och Rosenqvist som sexa.

– Det är skönt att vara tillbaka på poängplats igen och få med sig ett hyfsat resultat från mitt första riktigt race här i Monaco, men samtidigt hade vi återigen mer potential i oss, säger Felix Rosenqvist. Det var långt ifrån någon optimal dag för min del, först med kraschen under den fria träningen och sedan ett race där det mesta faktiskt gick oss emot. Med tanke på det får vi vara nöjda med en sjätteplats, även om jag siktar på mer än så.

Det Felix syftar på är att radiokommunikationen inte fungerade mellan teamet och honom vilket är mycket viktigt i denna speciella form av racing.