Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: FelixRacing

Felix Rosenqvist segrare i kraschfest

Felix Rosenqvist tog storslam i helgens EM-deltävling för Formel 3 på italienska Monza och vann samtliga tre race från pole position.

Felix dominerade helgen totalt men gick dessvärre ut ur striden med mindre poäng än förväntat. Två av loppen avslutades i förtid då arrangörerna ansåg att körningen var för våldsam med risk för liv och lem. Vilket de också var! Sällan har jag skådat så mycket krascher och rullningar i ett formelbilsrace överhuvudtaget.

Rosenqvists seger i söndagens avslutande Race 3 var Värnamo-sonens femte så här långt under säsongen, och hans 20:e totalt i FIA Formula 3 European Championship - där han vunnit fler race än någon annan förare i mästerskapets historia.

Trots Rosenqvists trippel kompromissades den poängmässiga utdelningen i Italien av ett beslut att avbryta helgens andra och tredje race i förtid. Orsaken var en lång rad dramatiska krascher, som fick till följd att mindre än 75 % av de respektive tävlingsdistanserna kunde fullföljas och att halva poäng därmed delades ut i båda heaten.

Felix Rosenqvist är fortsatt trea i EM-sammandraget, men har närmat sig tabelltoppande Antonio Giovinazzi (Italien) och totaltvåan Charles Leclerc (Monaco) betänkligt och är nu bara 22 poäng från ledning.