Foto: Chris Owens/INDYCAR

Felix Rosenqvist snabbast av alla IndyCar-nykomlingar

Det var ett lyckat första test för Felix Rosenqvist i IndyCar Series för toppteamet Chip Ganassi Racing. Han var nämligen snabbast av alla som körde IndyCar-bil för första gången.

93 varv på den 3,6 kilometer långa banan Mid-Ohio Sports Car Course blev det för Felix Rosenqvist under hans första test i IndyCar Series. Testet var lyckat och han var bara ett par tiondelar från en absolut bästa tiden. Bland förarna på banan, utöver alla nykomlingar, fanns exempelvis mästerskapsledaren Simon Pagenaud från Frankrike, Will Power från Australien, Hélio Castroneves  från Brasilien och den tidigare F1-föraren och Indy 500-vinnaren Juan Pablo Montoya  från Colombia.

Inte nog med att Felix Rosenqvist var snabb totalt sett, han var dessutom snabbast av alla förare som rattade en IndyCar Series-bil för första gången.

Foto: Chris Owens/INDYCAR

– Ett väldigt bra test. Jag gick in i det här med ett öppet sinne, och det var fantastiskt kul. Det är en tuff bil att köra, det aerodynamiska greppet är enormt, men jag hittade in i det mer eller mindre direkt. Jag fick många varv i kroppen, vilket var huvudsaken, och att farten var så pass bra var en trevlig bonus. Det här är den absolut häftigaste bilen jag har kört och jag vill tacka Chip Ganassi Racing för en otrolig möjlighet, säger Felix Rosenqvist.

– Felix har gjort ett otroligt bra jobb. Han körde fort, stabilt, och utan ett enda misstag; det kunde egentligen inte ha gått bättre. Dessutom var han förvånansvärt pigg fysisk efter passet, något som definitivt inte hör till vanligheterna första gången i en IndyCar-bil. Teamets ingenjörer var imponerade av vad de såg och en sak är säker: Felix har presenterat sig på allvar även på den här nivån, säger Stefan ”Lill-Lövis” Johansson, tidigare F1- och IndyCar-förare samt Le Mans-vinnare men numera rådgivare till Felix Rosenqvist.

Nedan hör du en intervju med Felix Rosenqvist efter det lyckade testet.

https://tveassetsprod.blob.core.windows.net/editorial/2016/07/felix-rosenqvist-indycar-series-test.mp3