Foto: Prema Powerteam

Felix Rosenqvist testar GP2

Vad som för alla utomstående framstått som fullständigt klart är nu officiellt. Felix Rosenqvist får ett test i formelbilsklassen GP2.

Felix Rosenqvist har dominerat Formel 3 i år. Blivit Europamästare och avslutade säsongen med en magnifik seger i Macaus GP.

Ändå var det till i dag oklart om han skulle få köra test i GP2 efter helgens avslutande tävling i Abu Dhabi. Men nu har hans team, Prema Motorsport, meddelat att Felix får köra testet.

– GP2 är något jag har velat prova på i flera år, så att få chansen att göra det här testet känns fantastiskt. Det blir en spännande erfarenhet med mycket nytt att ta in – en ny bil, nya däck och en ny bana – men jag kunde nog ärligt talat inte ha känt mig mer redo än jag faktiskt gör. GP2-bilen har nästan tre gånger så mycket effekt som en F3:a, vilket blir intressant, men förhoppningsvis kan jag anpassa mig ganska snabbt. Jag är väldigt glad över att få göra det här testet tillsammans med just Prema och hoppas att jag kan bidra i utvecklingsarbetet inför nästa säsong, säger Felix Rosenqvist.

Vad testkörningen kan leda till återstår att se. Att köra GP2 är inte gratis och det kommer att krävas många miljoner för Felix Rosenqvist, trots hans framgångar.

 

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication