Foto: Team LeMans

Felix Rosenqvist till Super GT

Formel 3, Indy Lights, Formel E… Felix Rosenqvist backar inte för någon typ av racing. Nu kör han vidare i Japan, men med täckta hjul.

Värnamosonen Felix Rosenqvist fajtas i toppen i Formel E-mästerskapet för andra året men det hindrar honom inte från att även tävla på annat håll. Nyligen körde han 24-timmarsloppet i Daytona och nu är det även klart att han fortsätter att köra i Japan.

Förra året ställde han upp i Super Formula, en serie med bilar fullt kapabla till varvtider likt de i Formel 1. Han slutade trea i mästerskapet, före Formel 1-meriterade förare som Kamui Kobayashi och Narain Karthikeyan.

Nu är Felix klar fler Super GT och kommer att köra för Team LeMans, samma stall som förra året men nu alltså i en serie med bilar med täckta hjul.

Felix kommer att köra i par med Kazuya Oshima i en Lexus LC 500 och loppen körs på sträckor mellan 250 och 800 kilometer.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

– Jag körde bilen för första gången för några veckor sedan, och jag kan säga att jag aldrig har blivit så imponerad förut. Det är en helt osannolik prestanda för den här typen av bil, sex-sju sekunder snabbare än DTM och bara några sekunder långsammare än Super Formula som är en av världens mest potenta formelbilar, säger Felix om bilen.

Serien sträcker sig över åtta deltävlingar men vid ett tillfälle (19-20 maj) tvingas Felix välja Formel E och Berlin framför Super GT och Suzuka.

- Det här är ett väldigt spännande steg för mig. Super GT är det största mästerskapet i Japan, med fulla fabrikssatsningar från alla de stora biltillverkarna, säger Felix Rosenqvist.

Svenske föraren Björn Wirdheim är väletablerad i serien och har kört där sedan 2006. Även den finske Formel 1-föraren Heikki Kovalainen kör i serien men årets stora nyhet är dock (om Felix ursäktar) att britten Jenson Button ställer upp – en veteran inom Formel 1 och världsmästare 2009.