Foto: Mattias Persson

Felix Rosenqvist tog andra segern i Macau Grand Prix

Felix Rosenqvist avslutade Formel 3-säsongen på bästa tänkbara sätt när han segrade i Macaus Grand Prix, en tävling han vann även i fjol.

Inledningsvis hade svensken en hård fight med Charles Leclerc som var uppe i ledning ett par gånger. Loppet rödflaggades efter en stor krasch som eliminerade fyra bilar och vid omstarten bakom säkerhetsbil gick Leclerc åter upp i ledning.

Felix Rosenqvist passerade dock och fick med sig även Sam MacLeod som sedan agerade effektiv bromskloss några varv så att Rosenqvist fick ett ointagligt försprång.

Charles Leclerc närmade sig med hjälp av slipstreaming på slutet men kunde aldrig ta sig förbi Felix Rosenqvist som vann med dryga sekunden.

Felix har tidigare i år blivit Europamästare i Formel 3 men ändå är framtiden oviss. Hans team Prema Motorsport tar steget upp till GP2 nästa säsong men det är ännu oklart om Felix ens får vara med vid de testdagar som avslutar säsongen.

Ett test i den japanska motsvarigheten Super Formula (f d Formula Nippon) har enligt engelska autosport.com gått om intet och den ansedda brittiska tidningen skriver vidare att Rosenqvist inte heller står först i kö för att testa Mercedes DTM-bil trots att tyskarna stått bakom Felix sedan 2011.

Macau Grand Prix Formel 3 2015

1. Felix Rosenqvist (SWE/SJM Theodore Racing by Prema Powerteam)

2. Charles Leclerc (MON/Van Amersfoort Racing)

3. Alexander Sims (GBR/Double R Racing)

4. Antonio Giovinazzi (ITA/Carlin with LC8.com)

5. Markus Pommer (GER/Motopark)