Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Foto: Motorsport Publications

Felix Rosenqvist trea totalt i Formel E

Felix Rosenqvist var med i tätstriden i helgens båda heat på stadsbanan i Montreal. En andraplats i det avslutade racet räckte för att svensken skulle bli trea totalt i mästerskapet.

I helgens första heat touchade Mahindra-föraren en mur i avslutningen och han föll ned till tionde plats men tog i alla fall sista poängen. Inför heat två tog Felix Rosenqvist pole position och ledde länge loppet innan Jean-Eric Vergne kunde passera, men det gjorde inget för sammandraget.

Felix Rosenqvist höll britten San Bird bakom sig och då räckte poängen till en tredjeplats totalt i mästerskapet och även titeln som årets nykomling. Felix Rosenqvist tog under sin debutsäsong i Formel E en seger, fem pallplatser och två pole positions. Striden om totalsegern stod mellan Sébastian Buemi och Lucas di Grassi. Men den fighten avgjordes i princip då Buemi kraschade hårt i kvalet och tvingades starta sist med en hjälpligt reparerad bil.

Lucas di Grassi var därmed aldrig hotad vad det gällde totalsegern. För Felix Rosenqvist återstår nu ett antal Super Formula-race i Japan i år, om det inte dyker upp något annat hastigt och lustigt. Det har ju en vana att göra det för honom.