Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Felix Rosenqvist utan poäng i Berlin

Bra träningstider, tajt kval men inga poäng för Felix Rosenqvist när Formel E kom till Temepelhof i Berlin.

Felix Rosenqvist lyckades inte upprepa bedriften från förra årets Formel E-evenemang i Berlin då han vann. I år blev det en elfteplats efter att ha startat från sjätte startruta på den gamla flygplatsen Tempelhof.

Innan dess såg det dock ljust ut för Felix del. Han noterades för näst snabbaste träningstid och blev tilldelad en så kallad FanBoost, tillfällig extra kraft under loppet genom omröstning av Formel E-fantaster.

Felix är kvar på tredje plats i sammandraget på 86 poäng. Leder gör Jean-Eric Vergne på 162, som vann den förra deltävlingen i Paris

.Även i Berlin vann en hemmaförare, Daniel Abt, som nu med 29 inkörda poäng i helgen ligger en poäng efter Felix Rosenqvist i tabellen. Med tre deltävlingar kvar har Felix som mål att behålla sin tredjeplats.– Det här var verkligen inte vår dag. Träningen och kvalet var okej, men i racet var vi inte snabba. Jag valde att ta en chansning i första kurvan, men det gick inte riktigt och jag bromsade lite grann försent, säger Felix om tävlingen.Nästa lopp går i Zürich, Schweiz, den 10 juni.

https://youtu.be/F8LIFYw-8ec