Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Felix Rosenqvist vann Formel E i Marocko – leder mästerskapet

Seger för Felix Rosenqvist under säsongens tredje deltävling i Marocko, men helgen bjöd på fler glada svenska Formel E-nyheter.

Felix Rosenqvist, Mahindra Racing, segrade under säsongens tredje deltävling i Formel E och med en seger i bagaget från Hongkong så leder han mästerskapet med 54 poäng före Sam Bird, DS Virigin Racing, på 50 poäng.

Felix startade från tredje startposition i Marocko och segern kom efter en duell i loppets slutskede mot Sébastien Buemi, Renault e.dams.

– Grymt skönt, utbrister Felix Rosenqvist. Jag var inte riktigt nöjd med känslan i bilen på träningen i förmiddags, men sedan hittade vi lite fart till kvalet och lyckades göra ett bra jobb där. Väl i racet visste jag att vi hade en effektiv bil. Jag sparade på energin ganska länge och lyckades sätta in en stöt på Buemi ett par varv innan mål. Det var precis det omvända när vi tävlade här förra säsongen, så det här är definitivt en skön revansch!

Tom Blomqvist klättrade i resultatlistan efter att Maro Engel, Venturi, åkt på en bestraffning. Foto: MS&AD Andretti FE

Rallyikonen Stig Blomqvist son, Tom Blomqvist, som tävlar under brittisk flagg för MS&AD Andretti Formula E, gjorde sin Formel E-debut och körde in på plats åtta, vilket gav fyra poäng.

Under helgens evenemang testkörde även Joel Eriksson

 för DS Virgin Racing och klockades för 1.20.971, att jämföra med Formel 1-meriterade Antonio Giovinazzis 1.20.876, som även han testade för stallet. Tiderna är bara tiondels sekunder från de etablerade förarnas kvaltider. Totalt körde Joel 52 varv och noterades för nionde bästa träningstid, hans reflektioner kan de se i klippet nedan.– Det är en rolig bil att köra men samtidigt väldigt olik allt annat som jag har kört tidigare med det direkta vridmomentet och det annorlunda ljudet, säger Joel Eriksson.Nästa deltävling i Formel E körs i Chile den 3 februari men redan den 25-28 januari ställer Felix Rosenqvist upp i 24-timmars på Daytona.

https://youtu.be/E62XQiu9gMc