Foto: Team LeMans

Felix utan poäng i premiären

Världens näst snabbaste formelserie drog i gång i helgen. Svenske Felix Rosenvist var snubblande nära poäng i sin debut.

Svenske racerföraren Felix Rosenqvist har många järn i elden. Under de senaste åren har han kört Formel 3, Indy Lights, Blancpain GT Series Sprint Cup och DTM. Nyligen blev det klar att han ska köra 24-timmarsloppet på Le Mans för sportvagnar i juni och i helgen drog den japanska Super Formula-säsongen i gång där han gör debut.

Felix fick dock inte med sig några poäng från Suzukabanan dock att han under lördagens kval låg femma. En krasch gjorde att han fick nöja sig med startruta 15.

Efter en rafflande uppgörelse med GP2-mästaren Pierre Gasly i slutskedet hamnade Felix in på elfte plats i resultatlistan. Vann gjorde Formel 1-meriterade Kazuki Nakajima.

I Super Formula kör Felix Rosenqvist för Le Mans-teamet. Foto: Team LeMans

- Vi fick en ganska tuff start på den här helgen, med problem på den fria träningen och kraschen i kvalet, men det var skönt att se att själva racet faktiskt var vårt bästa moment, säger Felix.

Super Formula består av sju deltävligar och bilarna har turbomotorer på 550 hästkrafter. Det är den snabbaste formelserien efter Formel 1.

Nästa deltävling körs 27-28 maj men redan helgen innan kan Felix få revansch i Formel E, där han kör för Mahindra Racing, som då avgörs på Monacos gator. Efter fyra deltävlingar ligger han på sjätte plats i mästerskapet.