Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fem svenskar kör rallycross-VM

Den officiella startlistan till årets rallycross-VM är släppt och Sverige blir åter största nation med fem deltagare.

Det är totalt 18 förare anmälda för att göra upp om VM-medaljerna men i praktiken handlar det om de första som ingår i team med fabriksstöttning.

Regerande mästarna EKS kommer med ägaren, och världsmästaren, Mattias Ekström samt Toomas Heikkinen och Renis Nitiss i varsin Audi S1 EKS RX quattro.

Team Peugeot Hansen har två svenskar i teamet som drivs av 14-faldige Europamästaren Kenneth Hansen. Det handlar förstås om hans söner Timmy och Kevin som båda kan utmana om guld. Sébastien Lob kör en tredje Peugeot 208 WRX.

PSRX Volkswagen Sweden ägs och drivs av norrmannen Petter Solberg som kör en av teamets Polo GTI. Den andra rattas av Johan Kristoffersson.

Den femte svensken i VM-gänget är Kevin Eriksson som kör Ford Fiesta i MJP Racing Team Austria i par med förre DTM-föraren Timo Scheider.

Hoonigan Racing Division (det vill säga Fords officiella team) har ingen svensk förare men väl en norrman i Andreas Bakkerud och amerikanen Ken Block.

Det senast tillkomna VM-teamet är Team Stard med Timur Timerzyanov och Janis Baumanis. Även de med Ford Fiesta men utan fabriksstöttning.

Ytterligare förare tillkommer i antingen full säsongssatsning eller enstaka inhopp.

Serien börjar i Barcelona om en knapp månad.