Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101009-husbil coast coast
101009-husbil coast coast
101009-husbil coast coast
101009-husbil coast coast

Fem ton husbil i sportbilsrace

I dag klockan 08.00 går startskottet för tävlingen Coast 2 Coast Car Run mellan norska Trondheim och Sundsvall. I startfältet hittar vi Porsche, Ferrari och Alfa Romeo... samt ett något udda ekipage – en fem ton tung husbil av märket Bürstner.

I dag, lördag, är det premiär för biltävlingen Coast 2 Coast Car Run som går mellan Trondheim och Sundsvall, en sträcka på ungefär 45 mil. Vid startlinjen klockan åtta på morgonen står inte enbart sportbilar utan även något så otippat som en nio meter lång och fem ton tung husbil. Det är företagaren Anders Ottosson från Malmö som ligger bakom den något annorlunda idén efter att nyligen ha inhandlat en Bürstner Argos. De båda ses tillsammans på bilden ovan.

Anders Ottosson, som är teamledare för ekipaget och tänker satsa helhjärtat på racet, har två kollegor med sig i bilen – Peter Ludwig som är co-driver och Peter Martinsson som är depåchef och chefstwittrare. Man har alltså möjlighet att följa deras deltagande via deras Twitter-sida på twitter.com/husbil.

Killarna ser på det hela som en kul grej men ser samtidigt på det med största allvar. De ska till och med ställa upp i banracet som de tävlande ekipagen stannar till för vid Molanda Raceway utanför Åre. Under tre timmar ska det banköras och brännas gummi. Även med husbilen. Killarna i femtonnaren räknar med att det kommer att gå något långsammare för dem än för övriga ekipage.

Vid sextiden på lördagskvällen är det målgång i Sundsvall med tillhörande prisutdelning. Finns det ett pris för mest utstickande tävlingsbil bör ju valet vara lätt.