Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
051219_alonso
051219_alonso
051219_alonso
051219_alonso Foto: www.formula.hu

Fernando Alonso till McLaren 2007

Världsmästaren Fernando Alonso kör för McLaren säsongen 2007. Det bekräftades av både McLaren och Alonso själv under måndagen. Ett mycket överraskande byte av renaultföraren.

Världsmästaren i Formel 1, Fernando Alonso har skrivit på för McLaren Mercedes. Ett kontrakt som börjar gälla från och med säsongen 2007. Spanjorens kontrakt med Renault går ut efter årets säsong men de flesta räknade nog med att Alonso skulle stanna där. Istället offentliggörs nu att Alonso går till värsta konkurrenten. McLaren satsar hårt på säsongen 2007. I förra veckan blev det klart att telekomföretaget Vodafone avslutar sitt samarbete med flerfaldiga mästarna Ferrari och istället blir huvudsponsor hos McLaren från 2007.

Alonso själv är mycket nöjd med stallbytet:

- Att få köra för ett team med sådan vilja att vara bäst och passion för prestationer är en dröm för varje Formel 1-förare, säger han.

- Jag är väldigt förväntansfull inför 2007 och den fantastiska möjligheten som det innebär att köra för Vodafone McLaren-Mercedes. Självklart är det tråkigt att lämna Renault men ibland kommer möjligheter som man inte kan tacka nej till. Jag är ändå glad att vi kan offentliggöra det här så tidigt som möjligt så jag och Renault kan fokusera oss på att försvara våra VM-titlar, fortsätter han.

McLaren chefen Ron Dennis är också mycket nöjd med sin nye förare.

- Vi gör det alltid tydligt att vi tänker vara bäst och att det enda sättet att vara det är genom bra personal, bra förare och bra sponsorer, säger han.

- Att vi inom några få dagar kan presentera Vodafone som ny sponsor och världsmästaren som vår nye förare är helt fantastiskt.

McLarens förare för 2006 är precis som årets säsong finländaren Kimi Räikkönen och colombianen Juan Pablo Montoya. Bägge förarnas kontrakt går ut, precis som Alonsos, efter säsongen 2006. Ron Dennis säger att samtal pågår med båda förarna om hur det kommer att se ut 2007. Tidigare har det ryktats om att Kimi Räikkönen är på väg till Ferrari, troligtvis för att ersätta Michael Schumacher. Rykten som nu får fart igen då Alonso är klar McLaren.

Renault och dess teamchef Flavio Briatore har än så länge inte kommenterat Alonsos byte men väntas göra så senare under måndagen.