Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060703_f1
060703_f1
060703_f1
060703_f1

Ferrari bröt Renaults svit

Fernando Alonso och Renault är besegrade! Okej, inte totalt  men den här helgen var Michael Schumacher och Ferrari bara bäst när Alonso "bara" blev femma.

En vecka efter Alonsos fjärde raka seger som han tog i Canada var det dags för årets upplaga av USA:s Grand Prix i Indianapolis. Förra året vann Ferrari och Schumacher här men det var bara sex bilar som kom i mål - och till start. Samtliga team som körde med Michelindäck vägrade komma till start sedan tillverkaren sagt att de däck som fanns på plats inte var säkra att tävla med. Det var för övrigt andra gången någonsin som samtliga startande tagit sig i mål i ett F1 lopp. Första gången var i Hollands GP 1961.

I år kunde dock samtliga team vara med men det blev ett snabbt lopp för många. Redan i första kurvan skedde en masskrash som ledde till att sju bilar blev stående, bland annat McLarens bägge bilar med Kimi Räikkönen och Juan Pablo Montoya.

Ferrari klarade sig dock ur det hela och Felipe Massa tog täten före Michael Schumacher.

Sen var det Ferrarirött för hela slanten i toppen och efter första depåstoppet hade Schumacher tagit ledningen från sin kollega. De platserna höll Ferrari sedan in i mål. Giancarlo Fisichella blev bästa Renault för dagen och tog sig in på tredje plats.

Toyotas Jarno Trulli gjorde ett överraskande lopp och tog sig i mål som fyra trots att han startat från depån.

Fernando Alonso hängde inte med som han brukar göra. Han blev "bara" femma och missade pallen för första gången i år.

Rubens Barichello, David Coulthard och Vitantionio Liuzzi tog de resterande poängplatserna och nionde - och sista - bil som tog sig i mål var Nico Rosberg som blev utan poäng igen. 

Schumacher knappade in några poäng på Alonso som nu leder med 19 poäng. I märkesmästerskapet krympte Ferrari avståndet till Renault men ledningen är fortfarande stor, hela 24 poäng.

Om två veckor möts de på Renaults hemmaplan - Magny-Cours i Frankrike.