Jeep Cherokee SRT8 à la Ferrari

Ferrari-inspirerade Jeep Cherokee SRT8 till Alonso och Massa

Det är så mycket snö i Ferraris hemstad Maranello att F1-stjärnorna Fernando Alonso och Felipe Massa har svårt att ta sig fram. Därför får de nu var sin värsting som enkelt klättrar över snövallarna – två Ferrari-inspirerade Jeep Cherokee SRT8 har levererats.

Jeep Cherokee SRT8 går inte av gör hackor i originalutförande men efter att ha sett dessa båda specialframtagna Ferrari-inspirerade versioner står sig ändå originalet slätt.

Det är Ferraris båda Formel 1-förare Fernando Alonso och Felipe Massa som har fått leksakerna. Ferrari skojar till det lite i pressmeddelandet och berättar att de båda grabbarna har det tufft att ta sig fram i Maranello nu när det har fallit några centimeter snö de senaste dagarna. Därför har de fått två snödugliga maskiner med gott om kraft under huven.

De båda kärrorna är lackerade i Ferraris röda kulör Rosso Corsa med svarta ränder och mattsvarta tak och dessutom försedda med mattsvarta grillar med röda inlägg, mattsvarta 20-tumsfälgar, kolfiberbackspeglar samt italienska flaggor målade på undersidan av respektive takspoiler. Sistnämnda är en sorts hyllning till F1-bilen Ferrari 150⁰. Även interiören har fått en dos Ferrari-inspiration.

Som krona på verket har man sänkt bilarna med nästan fyra centimeter.

Under huven ruvar SRT8:ans vanliga 6,4-liters HEMI-motor med 477 hästkrafter och 630 newtonmeter. Motorn har teknik som kan stänga av fyra av de åtta cylindrarna för lägre bränsleförbrukning när det är möjligt.

F1-stjärnornas nya tjänstebilar gör 0-96 km/h på 4,8 sekunder, 0-161 km/h på cirka 16,5 sekunder, kvartsmilen på ungefär 13,5 sekunder och bromsar från 96 km/h till stillastående på 35,4 meter.

Marknadschefen på Chryslers SRT- och motorsportavdelning, Beth Paretta, var eld och lågor när hon lämnade över de båda monstren till Ferraris F1-stjärnor.

– Vi vet att både Alonso och Massa kommer att känna sig som hemma i våra ultimata prestandasuvar, sa hon vid överlämningen i Maranello.

Nu blev du kanske sugen på en Jeep Cherokee SRT8 efter att ha sett dessa båda? Då ska du veta att modellen lanseras i Europa till sommaren. Dock kan du inte få en Ferrari-inspirerad version likt Alonsos och Massas.

Undrar du varför Jeep levererar bilar till Ferraris Formel 1-team? Inte så konstigt faktiskt. Jeep ingår i Chrysler vars majoritetsägare heter Fiat som dessutom äger Ferrari. Så var det med den saken.