Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090520-f1-ferrari-domstol
090520-f1-ferrari-domstol
090520-f1-ferrari-domstol
090520-f1-ferrari-domstol

Ferrari led nederlag i fransk domstol

Formel 1-stallet Ferrari fick inget gehör från fransk domstol över sin framställan om att FIA inte har rätt att införa ett budgettak i Formel 1 redan nästa år.

Förra helgen träffades F1-stallens representanter och FIA för att diskutera det budgettak på 40 miljoner pund som ska införas till 2010. I samma veva anmälde Ferrari FIA till fransk domstol för att de överskred sina befogenheter.

Men domstolen gick inte på samma linje. Förmodligen mycket tack vare att FIA presenterat dokument från en rad nya F1-team som skickat in antresseanmälan för att deltaga 2010 under de nya reglerna. Så många som sju nya team ansågs vara seriösa och ha resurser.

Anmälan till nästa års Formel 1-VM går ut redan 29 maj och vad som nu sker är oklart. Ferrari kan överklaga vilket förlänger processen och då blir det ont om tid för de nya stallen att komma in med sin anmälan. Om de gör det och det blir för många stall riskerar Ferrari att stå utanför i ett senare skede även om de vill vara med.

Även Renault, Red Bull, Toro Rosso, BMW och Toyota har sagt att de inte vill vara med på de nya reglerna eftersom det kommer att skapa två divisioner i Formel 1, med olika förutsättningar.

Andra team som Williams, Brawn och Force India har bara racing på sina program och står utanför debatten.

Vi kan få lära oss att stava till många nya team nästa år. De som tänker fortsätta följa Formel 1 i alla fall.

Läs mer