FILM: Edward Sandström i jättekrasch

Edward Sandström var på väg mot en klockren topplacering i 24-timmarsloppet på Spa-Francorchamps, det viktigaste GT-loppet av alla, men i stället kraschade han med bara några timmar kvar att köra.

Det var i en av världens hårigaste kurvor, Eau Rouge, som Edward genade för mycket över en kerb och tappade kontrollen över sin Audi R8 Le Mans Ultra. Bilen kanade en bit och hamnade sedan i däckbarriären med våldsam kraft där den vände runt ett halvt varv och blev förstås okörbar. Annars hade säkerligen Edward Sandström och hans kollegor i WRT-teamet blivit minst trea.

Enligt en pressrelease säger Edward att han tappade fokus efter att ha tvingats gå i depå för att justera säkerhetsbältet som inte satt fast ordentligt. Och det var ju tur i oturen att det verkligen gjorde det när det nu blev som det blev. Edward Sandström är oskadd men bedrövad.

Ytterligare två svenska ekipage, även de i Audi R8 fast av äldre modell deltog, utan större framgång de heller.På plats 27 återfinns Erik Behrens, Fredrik Ros, Magnus Öhman och Patrik Skoog. Trion Jan Brunstedt, Jocke Mangs, Mikael Bender klassificerades som 38:a. En Audi R8 vann i alla fall loppet genom trion Piccini, Rast och Stippler. 

https://youtu.be/FEJRoJYhfXg?width=575&height=353