FILM: Världens snabbaste depåstopp

Under gångna helgens Formel 1-lopp var inte McLaren bara snabba på banan, genom en andraplats för Jenson Button. På vägen lyckades man också genomföra vad som sägs vara världens snabbaste depåstopp. 2,31 sekunder tog det.

Gångna helgens Formel 1-lopp på tyska Hockenheimring innebar inte bara en andraplats för McLaren-teamet och Jenson Button. På vägen dit hann man också sätta vad som nu beskrivs som ett nytt världsrekord i snabbt depåstopp. På 2,31 sekunder hade just Jenson Button fått nya hjul monerade och var på väg ut ur depån igen.

I ett uttalande säger McLarens sportchef Sam Michael att man förvisso ”fortfarande har problem av samma typ som de andra stallen har, men killarna i depån har riktigt goda marginaler nu”. ”Om de gör ett depåstopp på 3,1 sekunder känns det väldigt långsamt, och det är ungefär vad de andra stallen gör om inget går fel. Vi har marginal att förlora sju eller åtta tiondelar, och fortfarande vara konkurrenskraftiga”, säger han, samtidigt som han tror att McLaren ska kunna pressa ned tiden ytterligare, nedåt två sekunder blankt.

De flesta depåstoppen under söndagens Formel 1-lopp var över sekunden långsammare än McLarens, vilket kan sägas visa hur imponerande snabbt stoppet var. Se det snabba depåstoppet på filmen nedan.

https://youtu.be/kRAvi2iI37g?width=575&height=353