Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH - www.kraeling

Fina svenska racingframgångar på Hockenheim

Det blev väldigt fina resultat för de svenska förarna som i helgen körde race på Hockenheim i samband med finaltävlingen i DTM. Felix Rosenqvist tog dubbla segrar i Formel 3 och Ola Nilsson vann sin åttonde seger i VW Scirocco R-Cup.

Felix Rosenqvist avrundade den europeiska Formel 3-säsongen på bästa tänkbara sätt med en dubbelseger vid helgens finaltävlingar på tyska Hockenheim där EM-serien avslutades.

 Rosenqvist, som körde in som nia i det mer sprintbetonade race två där omvänd startordning appliceras, slutar på fjärde plats totalt i Formula 3 Euro Series 2012 – 27,5 poäng bakom mästerskapssegraren Daniel Juncadella – och på tredje i FIA European F3 Championship. 

 Felix Rosenqvists sista tävling under 2012 blir den stora världsfinalen för Formel 3 i kinesiska Macau – det mest anrika och betydelsefulla loppet på kalendern – den 15-18 november. Där deltar även Jimmy Eriksson och Tom Blomqvist.

 Ola Nilsson dominerade helt Volkswagen Scirocco R-Cup. Seger, pole position och snabbaste varv. Totalsegern var redan klar men Ola Nilsson var sugen på fler segrar och tog den. Ola Nilsson har därmed passerat drömgränsen sammanlagt på 500 poäng och var hela 199 poäng före totaltvåan Dennis Trebing, USA.

 Rasmus Mårthen och Mikaela Åhlin-Kottulinsky tvingades bryta finalen efter två separata sammanstötningar.

 I huvudtävlingen DTM gick det dock inget vidare för den svenske deltagaren Mattias Ekström. Han startade från fjärde ruta och det var en placering han höll i loppet. Men efter det första depåstoppet för nya däck lossnade höger framhjul på Mattias Audi A5 och han tvingades förstås bryta.

 Mattias blev sexa totalt i tabellen och han menar att årets säsong var den sämsta sedan han kom till DTM 2002.

 Mästerskapet avgjordes i finalracets start då Gary Paffett, Mercedes, gjorde bort sig och inte kom iväg som han skulle. Det gjorde däremot titelkonkurrenten Bruno Spengler, BMW.

Spengler kom iväg som tvåa och blev sedan släppt till ledningen av sin märkeskamrat Augusto Farfus. Paffett kom så småningom upp på andra plats och jagade Spengler, den av dessa två som vann racet skulle också bli DTM-mästare 2012. Paffett kom dock aldrig närmare än en dryg sekund och Spengler blev mästare i BMW som i år gjort comeback i DTM.