Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Valtteri Bottas kliver ur Mercedes F1-bil till Porsche i Race of Champions innan det bär av till Alfa Romeo och ytterligare en F1-säsong.Valtteri Bottas kliver ur Mercedes F1-bil till Porsche i Race of Champions innan det bär av till Alfa Romeo och ytterligare en F1-säsong.Valtteri Bottas kliver ur Mercedes F1-bil till Porsche i Race of Champions innan det bär av till Alfa Romeo och ytterligare en F1-säsong.
Valtteri Bottas kliver ur Mercedes F1-bil till Porsche i Race of Champions innan det bär av till Alfa Romeo och ytterligare en F1-säsong. Foto: Daimler AG

Finske F1-stjärnan klar för stortävlingen i Sverige

F1-stjärnan Valtteri Bottas mot Mattias Ekström och Oliver Solberg. Det blir verklighet när Race of Champions avgörs i Piteå i februari. Bottas kommer till Sverige mitt under flytten från Mercedes till Alfa Romeo.

Race of Champions har inlett ett samarbete med Porsche och byter tävlingsplats till Piteå Havsbad. Under sensommaren och hösten har flera toppförare engagerats för den prestigefyllda tävlingen.

Från Sverige finns bland andra Johan Kristoffersson och Mattias Ekström, båda med massor av VM-titlar i bagaget och Ekström även med flera tidigare segrar i RoC.

I en norsk-svensk pappa-son-uppställning kommer Petter och Oliver Solberg. Och för att möta den här svenska och norska uppställningen har Finlands F1-stjärna Valtteri Bottas anslutit. Vem Bottas får som teamkamrat är inte klart men vi kan så klart få drömma om en Kimi Räikkönen eller en Kalle Rovanperä.

– För oss i teamet bakom Race of Champions är det fantastiskt roligt att kunna presentera världsstjärnor som Valtteri Bottas som nu ansluter till tävlingarna på Pite Havsbad. Vi vet att vi utformar ett intressant och världsunikt koncept som lockar många av de allra bästa förarna i världen, säger Fredrik Johnsson, president och grundare till Race of Champions, i ett pressmeddelande.

Gillar snö och is

Bottas är förstås inte obekant med underlaget snö och is. Tvärtom ser han fram emot att få tävla på något annat än asfalt.

– Jag ser verkligen fram emot att äntligen få tävla i Race of Champions efter att ha sett evenemanget på TV i många år. Att årets evenemang dessutom kommer att köras på snö och is gör tävlingen ännu mer spännande, kommenterar Valtteri Bottas.

–  Jag har tävlat i Arctic Rally några gånger så förhoppningsvis hjälper den erfarenheten oss när vi strävar efter att slå den starka konkurrensen, och särskilt våra nordiska grannar från Sverige och Norge, för att lägga till bland Finlands många vinster både i individuella ROC och ROC Nations Cup.

Finland har vunnit RoC Nations Cup tidigare, senast med Heikki Kovalainen och Marcus Grönholm bakom ratten. 

Förutom de nordiska förarna kommer världsstjärnor som Sebastien Loëb, Tom Kristensen och Travis Pastrana till Piteå.