Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flash Engineering tillbaka i STCC med F1-förare

Flerfaldiga STCC-mästarna Flash Engineering återvänder till STCC i år med tidigare Formel 1-testföraren Björn Wirdheim bakom ratten.

– Jag är förväntansfull och ser fram emot att tävla i Sverige igen, jag har följt STCC genom åren och det är imponerande hur många bra förare det finns i mästerskapet, Sverige är verkligen en stornation i standardvagnsracing, säger Wirdheim.

Dubbla STCC-mästaren Jan ”Flash” Nilsson driver satsningen med teamet som varit borta från svensk racing sedan TTA-säsongen 2012.

– Jag älskar racing, jag har alltid älskat racing. Jag har levt på och för sporten i hela mitt liv, och efter en behövlig timeout på tre år har suget kommit tillbaka, säger ”Flash”.

Teamet kommer att driva två bilar där Wirdheim får sällskap av 19-åriga Reuben Kressner och 25-åriga Linus Ohlsson som reservförare.

Kressner har tävlat i formelbilar tidigare, senast i Formel 4 i Frankrike och Formel Renault i Sverige.

– Otroligt spännande för mig, jag ser verkligen fram emot att ta steget från formelbil till STCC och utbildas under Jan ”Flash” Nilssons ledning och med rutinerade teamkompisar som Björn Wirdheim och Linus Ohlsson, säger Kressner.

Ohlsson, som slutade på fjärde plats i STCC 2013 för Volvo, kommer att hoppa in för Wirdheim vid krockande internationella tävlingar men kan komma att köra en tredjebil redan i premiären.

– Det känns helt fantastiskt att vara tillbaka i Flash teamet och i STCC. Det här är chansen jag väntat på, jag vet att Janne kommer att ge mig rätt förutsättningar att lyckas, säger Ohlsson.

”Flash” siktar högt direkt för teamet där målet är att slå regerande mästarna Polestar Cyan Racing.

– Vi är tillbaka för att köra ifrån de som är bäst. Vi är tillbaka för att köra ifrån Volvo. Om det händer tidigt eller tar ett tag är ointressant. Det är dit vi ska, säger ”Flash”.