Foto: ttagroup.se

Fler vinnare på Anderstorp

Det var inte bara TTA som körde tävlingar på Anderstorp i helgen. Under tävlingshelgen kördes nämligen flera andra klasser, från Carrera-GT Cup till 1000cc-cupen. Så här gick det.

I årets största GT-fält bjöds publiken på ett färgstarkt race där de fyra GT3-bilarna dominerade startfältet. Och precis som tidigare var det WestCoast Racings BMW Z4 (Fredrik Lestrup/Lars Stugemo) som drog det längsta strået då den närmsta utmanaren, Hampus Rydmans, Ferrari F430, tappade bort vinstchanserna när han av misstag körde förbi säkerhetsbilen efter en incident på banan och hamnade sist i ledet.

Mattias Andersson och Martin Nelson (Ferrari 458) vann i klass GTA.

I GTB vann Anders och Björn Gustavsson i en Ginetta G50.

GT3 Cup avslutades i och med tävlingen på Anderstorp där Fredrik Lestrup vunnit samtliga tre och tar hem mästerskapet för andra året i följd. GTA och GTB har sin avslutning kvar på Tierp Arena om två veckor.

Jesper Westerholm dominerade i Radical-klassen och bakom var det Lukas Sundahl som tog karriärens bästa resultat med en andraplats. Lukas krympte luckan lite i racets slutskede genom att sätta racets snabbaste tidmen det var aldrig tillräckligt för att hota Westerholm.

Roar Lindland säkrade totalsegern i Carrera GT-Cup genom att ta sin fjärdje seger för året. De första varven av tävlingen var händelserika. Jan West var som en igel på Lindland, men möjligen var han för het. På tredje varvet bromsade sig Patrik Skoog förbi Jan West, på det fjärde kom Erik Jonsson förbi.

På det tionde varvet utmanade ”Snickar-Matte” Karlsson Jan West, men nu stängde West dörren och det slutade med att båda snurrade av och hamnade i lecakulorna. Säkerhetsbilen kom ut på banan och bärgningen var tidskrävande, så racet flaggades av innan fältet släpptes i väg.

Lindland alltså segrare före Skoog och Jonsson.

Tommy Jagerwall tog hand om segern i inbjudningsklassen 1000cc-cupen i sin Mini efter en kamp som varade genom hela tävlingen med Lars Davidsson och Mikael Mohlin

Davidsson, som också kör en Mini, som Jagervall, jagade närmast bakom och bytte platser genom hela tävlingen med Mohlin i en Saab 92.