Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090324-formel-1-videofilm
090324-formel-1-videofilm
090324-formel-1-videofilm
090324-formel-1-videofilm

Förändringarna inför årets Formel 1-säsong på film

Årets Formel 1-säsong, som startar på fredag med första träningen, är mer spännande och oviss än någonsin! Har du svårt att greppa alla regeländringar, ta då en titt på den här videon.

Alla vi Formel 1-bitna har sedan lång tid tillbaka börjat räkna ner till årets Formel 1-säsongsstart. Vinterhalvåret har varit något av det mest turbulenta sedan mannaminne. Regeländringarna har varit många inför årets säsong och det har nästan varit svårt att hänga med i svängarna och memorera alla nyheter så som mindre aerodynamik med ny större justerbar frontvinge och mindre bakvinge, KERS (Kinetic Energy Recovery System) som tillåter 82 extra hästar under 6,5 sekunder per varv, slicksdäck i stället för mönstrade och inte minst den nya regeln om att den förare som vinner flest lopp under året vinner hela VM men som i helgen togs tillbaka och man tävlar i år precis som förr efter poäng.

Allt detta kan alltså vara en ”himla soppa i skallen”, så vi rekommenderar dig starkt till två saker. Dels ta en titt på den snyggare videon här nedan där förarna och teamen går igenom nyheterna, dels att köpa Teknikens Värld nummer 8/2009 som dyker upp i en butik nära dig på torsdag (prenumeranter får den i dag och i morgon). I nya numret kan du enkelt ta till dig alla nyheter, lättöverskådligt via text och tydliga snygga bilder. Sedan rekommenderar vi dig också att klicka igenom länkarna nedan för att du ska vara fullmatad inför loppet som går av stapeln klockan 08.00 svensk tid på söndag. Som vi längtar! Eller hur!?

Observera att de två snabbfrågorna nedan är olika! På den ena ska du ange vem du tror vinner på söndag, på den andra vem du vill ska vinna på söndag.

https://youtu.be/yu96geMY8-Y?height=347&width=575

Läs mer