Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Silverstone Auctions

Ford Sierra RS500 Cosworth nummer tre till salu

En av fyra prototyper för mytomspunna bilen Ford Sierra RS500 Cosworth ropas nu ut på auktion. Och det förväntade priset är lägre än förra gången en var ute för försäljning.

Det går få bilnördar förbi när en Ford Sierra RS500 Cosworth går under klubban på auktion men denna gång är det ett minst sagt unikt exemplar som söker en ny ägare. Det handlar om chassi nummer tre, en av fyra prototyper som byggdes innan produktionen startade av den limiterade upplagan av Sierra.

Foto: Silverstone Auctions

Grundmodellen RS byggdes i 5 545 exemplar och 500 av dessa skickades till Aston Martin Tickford för ytterligare trimning och blev således RS500. Chassi nummer tre fick axla arbetet som testbänk för turbo- och laddluftteknik. Kanske för häftigt då originalmotorn inte längre finns kvar i bilen. Någon gång under testtiden fick den i stället en motor trimmad av Eggenberger Motorsport.

MISSA INTE: Vi kör Ford Sierra Cosworth RS500

Foto: Silverstone Auctions

Prototyperna hade aldrig för avsikt att hamna i saluhallen men 1989 dammade Ford av chassi nummer tre där den stod i lagret varpå den såldes av en handlare i Walsall i juni 1989. En handfull ägare har bilen haft sedan dagens som köpte den 2012, bland annat en entusiast som hade den i hela 17 år.

Foto: Silverstone Auctions

Tycker du allt detta låter lite bekant? Jo, samma auktionsfirma, Silversone Auctions, ropade ut chassi nummer ett sommaren 2018 och hoppades på ett slutpris på mellan en och 1,4 miljoner kronor. Bilen förblev blev dock osåld. Om det ska gå bättre nu återstår att se. Auktionen sker den 22 februari och man sikta på att få in motsvarande 755 000 till 880 000 kronor.