Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford vann årets första långlopp i V8 Supercars

Ford tog en dubbelseger i årets första långlopp av V8 Supercars där förarduon Mark Winterbottom/Steve Owen segrade framför teamkollegorna Chaz Mostert/Paul Morris medan Volvo tappade på ett misstag i depån.

Regerande mästaren Jamie Whincup såg ut att vara på väg mot seger efter att ha tagit ledningen från pole position. Men Holden-föraren tappade ned till 15:e plats efter att ha fått punktering direkt efter ett depåstopp.

Även Volvo Polestar Racing-duon Scott McLaughlin och Alexandre Prémat hade problem under depåstoppet som gjorde att de tappade ned till 14:e plats. En av mekanikerna fick inte ur slangen till luftdomkrafterna som gjorde att handtaget slets av och satt kvar i bilen. Incidenten tvingade Prémat att köra i depå igen och tappade därmed värdefull tid.

Trea i tävlingen blev Shane Van Gisbergen som länge slogs om ledningen innan nyzeeländaren gjorde ett misstag och körde av banan.

V8 Supercars fortsätter 9-11 oktober med klassiska Bathurst 1000-tävlingen där Volvo var med och slogs om topplaceringarna förra året.

Resultat Sandown 500 - Topp 5

1 Winterbottom/Owen Ford Falcon 161 varv

2 Mostert/Morris Ford Falcon +0.6596

3 Van Gisbergen/Webb Holden Commodore +9.6575

4 Tander/Luff Holden Commodore +9.9271

5 Reynolds/Canto Ford Falcon +11.1177

14 McLaughlin/Prémat Volvo S60 +26.9840

21 Wall/Pither Volvo S60 +1 varv