Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Formel 1: de la Rosa till HRT

Innan årets F1-säsong ens är över börjar förarövergångarna i "silly season" inför nästa år. Först ut är spanska HRT som skrivit kontrakt med erfarne landsmannen Pedro de la Rosa.

Spanjoren Pedro de la Rosa har haft en lite märklig Formel-1-karriär. Från att 1998 ha börjat som testförare hos Eddie Jordans Formel-1-team kom han att köra för både Arrows-stallet och Jaguar utan att lämna några större avtryck i historien. Från 2003 hamnade han som testförare hos McLaren, med ett antal inhopp som följd (och en andraplats i Ungern 2006 som bästa resultat). I fjol körde han, något oväntat, för Sauber-teamet, men fick inte förtroende säsongen ut och återvände till McLaren.

Nu har dock den drygt fyrtioårige spanjorens karriär tagit en ny vändning, då han har skrivit kontrakt med likaledes spanska HRT-stallet. Om det blir något att skriva in i historieböckerna återstår att se, men sedan HRT äntrade F1-scenen i fjol har stallet oroväckande ofta upptagit de två sista platserna i resultattabellen. I ett uttalande till brittiska The Sun medger de la Rosa att det kommer innebära ett tufft jobb att utveckla teamet framåt. Bidragande orsaker till beslutet att skriva på kontraktet, som löper över två år, ska ha varit dels en önskan om att åter tävla, dels en lokalpatriotism för det spanska stallet. 

Frågan är nu vem av HRT:s nuvarande förare som de la Rosa kommer att ersätta, enligt ryktet är det Vitantonio Liuzzi som ligger sämst till, men den slutgiltiga föraruppsättningen återstår att se.