Eje Elgh, Frida Nordstrand och Janne Blomqvist. Foto: Viasat

Formel 1 fortsätter i Viasat/Viaplay till och med 2018

I dag meddelas att rättigheterna för att sända Formel 1 i Viasat Motor och Viaplay har förlängts ytterligare fyra år.

MTG tillkännager i dag att de har kommit överens med Formula One Management (FOM) om en förlängning av Formel 1-sändningsrättigheterna i Sverige, övriga Skandinavien och Baltikum. Det nya avtalet sträcker sig över 2018 och betyder att Formel 1 de nästkommande fyra åren fortsatt kan ses i Viasat Motor, Viasat Motor HD och i onlinetjänsten Viaplay. Direktsända träningar, kval och race från samtliga Grand Prix-helger till och med 2018, med svenska kommentatorer. Vi hoppas så klart att trion bestående av Janne Blomqvist (som på teknikensvarld.se driver Sverige största Formel 1-blogg), Eje Elgh och Frida Nordstrand hänger på under alla dessa år.

– Det är en av våra populäraste rättigheter och det känns fenomentalt att fortsätta på den Formel 1-resan som vi inledde för tio år sedan, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

– Jag är glad att vi har kunnat fortsätta vårt framgångsrika samarbete och hoppas att vi tillsammans kan fortsätta att öka Formel 1:s fansskara, säger Bernie Ecclestone som är vd för Formula One Group/FOM.