Formel 1-läkaren Sid Watkins död

En av de stora bakgrundsgestalterna inom motorsporten, Formel 1-cirkusens före detta chefsläkare Sid Watkins, har avlidit. Watkins, som agerade Formel 1-läkare mellan 1978 och 2005, var bland annat ansvarig för utvecklingen av säkerheten inom Formel 1 till den höga nivå den har i dag.

En av Formel 1-världens stora, den för detta chefsläkaren och professorn Sid Watkins, har avlidit vid en ålder av 84 år. Förutom att vara en god vän till många i motorsportvärlden kom Watkins att bidra stort till att säkerheten i Formel 1 ökats ordentligt, och att ingen förare omkommit i Formel 1 sedan den mörka helgen i Imola 1994 (då både Roland Ratzenberger och Ayrton Senna omkom).

Sid Watkins kom att spela en avgörande roll för att rädda otaliga förare efter svåra krascher, så som Mika Häkkinen, Gerhard Berger och Rubens Barrichello. Sid Watkins aktiva tid som chefsläkare för Formel 1 sträckte sig från 1978 och 2005. En av de sista intervjuerna med Sid Watkins gjordes av tidigare Formel 1-föraren David Coulthard för brittiska BBC tidigare i år, den kan du se på filmklippet nedan.

https://youtu.be/TZeNcdwgwWY?width=575&height=353