Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Formel 1: Lotus blir Caterham, Renault blir Lotus

Det ser till sist ut att bli en ände på konflikten om Lotus-namnet i Formel 1. Till nästa år byter nämligen Team Lotus namn till Caterham, medan Renault blir Lotus helt och hållet. Dessutom byter Virgin namn till Marussia.

2011 har varit ett märkligt år inom Formel-1-världen, i alla fall om man är Lotusentusiast. Då har man nämligen haft två team att heja på. Som det ser ut kan det dock bli ett slut på detta till nästa år, och oredan med två Lotus-Renaultteam utredd. 

Nu rapporterar nämligen Autosport att ansökningar har kommit in för namnbyte på Team Lotus och Renault (som officiellt har haft Lotus som huvudsponsor i år). Team Lotus drar i stället nytta av att man har köpt upp kitcartillverkaren Caterham, och stallet döps alltså om till just Caterham nästa år. Detta banar också väg för Renault att även på de officiella startlistorna ta namnet Lotus.

Några officiella uttalanden i frågan kommer dock förmodligen inte ske förrän FIA:s World Motor Sport Council har godkänt namnbytet, vilket ska ske sjunde december.

Det är inte heller bara Lotus-teamen som ska byta namn nästa år, även Virgin-stallet, som numera har ryska sportbiltillverkaren Marussia som största finansiär, kommer att byta namn – till just Marussia.