Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: Red Bull Racing

Formel 1 tappar tv-tittare – Vettel orsaken

Formel 1 tappar tv-tittare totalt sett. 50 miljoner färre tittare säsongen 2013 jämfört med 2012. Och allt skylls på Sebastian Vettel...

Global Media Report presenterades av Formel 1-branschen själv och de konstaterar att totalt sett över hela världen har 50 miljoner tv-tittare slutat att titta.

 De konstaterar att orsaken till detta var att VM var avgjort innan de avslutande loppen och att Sebastian Vettels totala dominans gjorde att folk tappade intresset. Även det faktum att det var ett lopp mindre 2013 än 2012 spelade in. Formel 1 på tv 2013 tappade 65 miljoner tittare jämfört med 2011 års säsong.

 De länder där flest tv-tittare svek var Kina och Frankrike medan intresset ökade i USA, Italien och England. I det sistnämna fallet beroende på att det kundes ses på statlig tv och inte bara på betalkanaler.

 För att få ordning på tv-siffrorna vill nu Formel 1 (Bernie Ecclestone) införa dubbla poäng i årets avslutande tävling, eller ännu hellre i de tre avslutande loppen. Detta för att VM inte ska vara avgjort innan sista tävlingen är körd.

 Slutgiltigt besked i fallet är inte offentliggjort.

 Notera att det är skillnad på tv-tittare och TV-tittare. De som tittar på televisionen är tv-tittare, de som tittar på Teknikens Världs formidabla Formel 1-blogg med Janne Blomqvist är TV-tittare, en skara som ökar i fantastisk omfattning.

Antal tv-tittare per säsong:

2013: 450 miljoner

 2012: 500 miljoner

 2011: 515 miljoner