Foto: www.felixracing.com

Formel E: Svenska Felix Rosenqvist satte snabbaste varvtiden i Argentina

Felix Rosenqvist visade återigen att han tillhör toppskiktet i Formel E-mästerskapet. Ingen annan var snabbare runt den centralt belägna banan i Buenos Aires, Argentina.

Svenska Felix Rosenqvist var näst snabbast på träningen men bara åtta efter ett stökigt kval. Taktiken var att inte satsa för hårt innan det var dags för det obligatoriska bilbytet (tankning om man så vill) i mitten av loppet. Felix avancerade till sjunde plats men sparade så mycket el att han kunde fortsätta ett varv till när de främsta gick i depå, och så var han i ledning.

Tyvärr var det till ingen gagn då Mahindra-stallet fick elproblem (vad annars!) med den nya bilen vid bytet och Felix tappade mycket tid i depån.

– Det är frustrerande att kasta bort poängen på det sättet. Men vi lär oss den hårda vägen, sa Rosenqvist i en kommentar efter tävlingen.

När han väl kom ut på banan efter bilbytet var alla chanser till topplaceringar borta så han gjorde det enda rätta – stannade till ute på banan tills all trafik försvunnit och noterade snabbaste varvtid vilket i alla fall gav en tröstpoäng i mästerskapet där han nu ligger femma totalt och är bäste nykomling.

Britten Sam Bird (träningssnabbast) försökte samma sak efter en del strul men satte sin bil hårt i räcket. Tävlingen vanns av den för tilllfället suveräne Sébastien Buemi. Han har vunnit samtliga tre inledande tävlingar i mästerskapet, tävlandes för Renault e.dams under ledning av förre Formel 1-världsmästaren Alain Prost.

– Nästa gång vill vi ha en plats på prispallen igen, och vi har alla möjligheter att nå dit, säger Rosenqvist.