Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första bilderna på BMW M6 GT3 som ersätter Z4 GT3

Den debuterar inte förrän säsongen 2016 men BMW har ändå redan nu släppt de första skisserna som visar upp M6 GT3, ersättaren till populära Z4 GT3.

Det är snart dags för BMW Z4 GT3 att gå i pension. Den populära långloppsbilen har plockat hem titlar på banor runt om i världen sedan 2010, bland annat med svenskar som Edward Sandström och Richard Göransson bakom ratten.

Om två år kommer BMW:s ersättare och det blir ingen ny Z4. Man går upp en dimension. Ersättaren blir ingen mindre än M6 GT3.

BMW avslöjar inga exakta detaljer om bilen, men säger att M6 GT3 kommer att använda sig av samma maskin som i civilversionen av M6, det vill säga V8:an på 4,4 liter. Men några 560 hästkrafter och 680 newtonmeter lär vi inte få se. BMW säger att maskinen ska race-optimeras, så även chassit för att bilen ska kunna hålla sig kvar på asfalten. Växellåda, bromsar och andra komponenter uppgraderas också.

Bilen visas upp på riktigt nästa år då det också blir möjligt att lägga beställning. Första leveranserna beräknas genomföras mot slutet av 2015.