Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första skissen på McLaren P1 GTR

Tycker du att din McLaren P1 är lite för tam, i alla fall på bana? Vilken tur att du då är en av de som har möjlighet att köpa nya McLaren P1 GTR. Här är första skissen!

Om du redan i dagsläget är ägare av en av de 375 exemplar som tillverkas av McLarens supersportbil P1, och samtidigt råkar ha sisådär 20 miljoner kronor över på något bankkonto, då kanske du ska börja fundera på att införskaffa en ännu värre skapelse – McLaren P1 GTR.

Det är nämligen bara de som redan äger en ”vanlig” P1 som kommer att få erbjudande om att köpa P1 GTR. Versionen är endast tilltänkt för bruk på tävlingsbana och byggs för att fira att det är 20 år sedan förra värstingmodellen från det brittiska märket – McLaren F1 GTR.

Med denna, den första officiella skissen på P1 GTR, följer inte särskilt mycket ytterligare information. Vi förväntar oss dock ett hästkraftsantal åtminstone 100 enheter över vanliga P1, som har 916 hästkrafter. Grunden till effekten är nog ändå samma dubbelturbomatade och elmotorassisterade V8. Därtill förmodas vikten sänkas ytterligare, under 1,4-tons-strecket.

Vi vet inte ännu hur många(eller få) exemplar av P1 GTR som kan bli aktuella. Men räkna med att vi får se mer av modellen till nästa år.