Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: V8 Supercars

Första V8SC-segern 2014 för Ford medan Volvo tappar

Mark Winterbottom tog sin och Fords första V8 Supercars-seger för året på Winton i dag medan Volvo Polestar Racing hade en tung helg.

Volvo-föraren Scott McLaughlin startade från pole position och kämpade om ledningen med Winterbottom fram till första depåstoppet. Då bestraffades McLaughlin för fortkörning i depån vilket gjorde att Volvo-föraren föll ned till 16:e plats.

– Jag gick i depå och tydligen körde jag för fort. Jag kan helt ärligt säga att jag inte körde för fort eller försökte att göra det. Det var bara väldigt synd för grabbarna i teamet. Jag har blandade känslor efter helgen. Kvalet för sista tävlingen var fantastiskt, min första pole någonsin som jag aldrig kommer att glömma. Jag hade en bra start i tredje tävlingen och ledde ett tag, bilen var riktigt stark, säger McLaughlin.

Robert Dahlgren hade ännu en tuff helg med 24:e plats som bästa resultat och även han bestraffades för fortkörning i depån.

– Jag försökte se efter mina däck i tredje tävlingen då jag fick lära mig den hårda vägen i andra tävlingen hur snabbt däcken kan slitas. Jag bestraffades för fortkörning som gjorde att jag tappade mycket tid, säger Dahlgren.

Det var ovanligt många förare, fem, som straffades för fortkörning i depån. En av dem var mästerskapsutmanaren Fabian Coulthard som slogs om ledningen i slutskedet av tävlingen när han fick en bestraffning och tappade till elfte plats.

Mästerskapsledare Craig Lowndes hade en tung helg där han korsade mållinjen på sjunde plats och kunde aldrig riktigt utmana om tätplaceringarna. Trots det behåller han ledningen i mästerskapet men har Winterbottom på andra plats, bara 28 poäng bakom. McLaughlin tappade ned till tionde plats i mästerskapet efter helgens tre tävlingar och är 295 poäng från ledningen.

V8 Supercars fortsätter om tre veckor i Nya Zeeland 24-27 april.

Resultat Race 3 – Topp 5

1 Mark Winterbottom Ford Falcon 67 varv

2 James Courtney Holden Commodore +9.4911

3 Tim Slade Holden Commodore +10.7745

4 Jason Bright Holden Commodore +19.7578

5 David Reynolds Ford Falcon +20.4569

...

16 Scott McLaughlin Volvo S60 +40.7056

24 Robert Dahlgren Volvo S60 +1 varv