Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: STCC

Förste mästaren korad i STCC-support

Andreas Wernersson blev årets förste klare mästare i STCC-klasserna. Med två nya segrar på Karlskoga i helgen tog han hem Clio Cup.

Andreas Wernersson har varit helt överlägsen i årets Clio Cup. Han har tagit tolv delsegrar och är klar mästare inför finalen på Mantorp Park 21 september. Clio Cup avstår deltävlingen i Tierp. Med två andraplatser i Karlskoga har Mattias Lindberg skaffat sig slagläge på Robert Helling när det gäller andraplatsen totalt.

I Formel Renault 1,6 blev det dramatik och lite överraskande segrare. Paul Blomqvist, ytterligare en son till Stig Blomqvist, vann det första heatet och blev tvåa i det andra som vanns av Lukas Sundahl. Mästerskapsledande Erik Johansson var involverad i en startsmäll och mäktade inte med mer än en fjärdeplats i heat ett eftersom frontvingen var skadad.

I det andra gick det ännu sämre då han blev överraskad av Pontus Fredricssons hastiga beslut att gå i depå för att ta ett straff och körde över dennes bakhjul. Det resulterade i en rejäl flygtur och flera rundslagningar i sandfållan. Båda förarna klarade sig dock oskadda.

Estländaren Martin Rump, tidigare serieledare, drabbades av drivaxelbrott i första loppet men tog en tredjeplats i det andra och det är helt öppet när det gäller totalsegern i klassen. Även Formel Renault 1,6 avstår Tierp och kör final på Mantorp.

Man kan tycka att med fyra segrar i år borde Jens Edman leda V8 Thunder Cars, men det gör han inte. Ett antal nollor i protokollet gör att han ligger tvåa efter Fredrik Ros.

Ett exempel på nollor kom i helgens första heat då han ledde och bara behövde knyta åt säcken men i stället åkte av och blev fast i sandfållan. En glatt överraskad Marcus Panér kunde ta sin första seger i klassen istället.

Jens Edman revanscherade sig genom seger i heat två, men med två andraplatser på Karlskoga är det Fredrik Ros som anför tabellen i ett öppet mästerskap.

I Carrera Cup slutligen var det hårt. Det blev två nya segrar för Johan Kristoffersson men Ola Nilsson har nu farten att matcha honom fullt ut och var tvåa i båda heaten. Lars-Bertil Rantzow och Snickar-Matte Karlsson fightades i race ett så att Matte fick bryta och Rantzow föll i placeringar.

I race två fullbordade teamkamraterna i Mtech katastrofhelgen genom att Rantzow hamnade vid sidan av banan efter ett tekniskt fel medan Matte hade en sammanstötning med Patrik Skoog som skickade honom av banan. Kristoffersson leder mästerskapet övertygande, om än inte kassaskåpssäkert inför de avslutande tävlingarna.