080613-stcc-göteborg-2008

Fortsatt dramatik i STCC i Göteborg

STCC-förarna har inte börjat tävla på allvar ännu men det är full dramatik ändå. Vid dagens andra testpass krockade Fredrik Ekblom, BMW, och Tommy Rustad, Volvo, så illa att Ekblom tappade hela vänstra hjulupphängningen fram!

Ekblom linkade tillbaka till depån men kunde inte köra mer för dagen. Rustad fick också avbryta passet. Snabbast på testet var Thed Björk, Honda, före Mattias Andersson, Alfa Romeo och Terje Schie, Chevrolet. Det verkar med andra ord vara framhjulsdrift som gäller.

Det är en fin liten bana som byggts upp i Göteborg. Större delen av publiken kommer att sitta strax under Götaälvsbron och se bilarna en tredjedel av varvet. Bäst utsikt har de som tittar gratis från Götaälvsbron som lär vara smockfull i morgon om inte polisen sätter stopp för det med hänvisning till att publiken stör trafiken.

JTCC-klassen vanns av Alexander Graff, VW Golf, bara några hundradelar före en starkt spurtande Joakim Forsell i sin udda MG ZR.

Camaro Cup bjöd på lysande underhållning. Gästande holländaren Duncan Huisman segrade före Magnus Krokström som rasade över vad han tyckte var tjuvstart på Huisman.

I Carrera Cup fortsätter serieledande Jocke Mangs att dominera. I dagens heat vann han före Stefan Söderberg.

Det snurras friskt på banan och morgondagens publik kommer säkert att bjudas god underhållning. Hoppas bara regnet håller sig borta.

Fler rapporter från Göteborg City Race