070419_fotboll
070419_fotboll

Fotbollsmästerskapet tar form

Nej, du har inte hamnat på fel hemsida! Det har länge pratats om en ny formelbilsserie med topplag i fotboll som huvudsponsorer. Nu börjar serien ta form.

Nya serier för formelbilar poppar upp överallt tycks det som. Men Superleague Formula har i alla fall en helt egen idé. Varje bil i serien skall vara lackerad i ett fotbollslags färger, och det är även dessa som står för fiolerna. Meningen är förstås att locka över fotbollsfansen till motorbanan. Man kan bara hoppas att vi slipper huliganerna i publiken.

När serien presenterades officiellt för ett par veckor skedde det på San Siro-stadion i Milano. AC Milan är därmed ett av lagen som skall vara med, de andra klara är PSV Eindhoven, Olympiacos och FC Porto. Fler lär behövas. Inga förare nämns ännu.

I samband med loppen skall det vara konserter och annat som kan locka barnfamiljer. Fansen ska få träffa förare och fotbollsspelare i de öppna depåerna.

Bilarna är byggda av Panoz och skall förses med V12-motorer på cirka 750 hästkrafter. Kick-off är beräknat till augusti i år men det blir en kort serie 2008, bara ett par månader. 2009 säger man sig vara redo för full omgång.