Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080513-magny-cours-slut
080513-magny-cours-slut
080513-magny-cours-slut
080513-magny-cours-slut

Frankrikes F1-Grand Prix försvinner

Nu är Formel 1-festerna på Magny Cours-banan i Frankrike snart ett minne blott. Efter årets lopp i juni kommer F1-bilarna aldrig mer att tävla sida vid sida där. Men redan om två år kan Frankrike göra comeback i F1-cirkusen – då i form av ett stadslopp.

F1-bossen Bernie Ecclestone har egentligen aldrig varit nöjd med Formel 1-loppen på franska Magny Cours-banan och ångrar till och med att det började köras tävlingar där överhuvudtaget. Uttalandet gjordes i intervju med franska L’Equipe.

Redan i maj 2007 gick Ecclestone ut med uppgifter om att förra årets tävling skulle bli den sista på banan eftersom han anser att den saknar tillräckliga faciliteter och lockar för lite åskådare. Men banan fick respit inför 2008 och loppet körs som planerat i juni, dock för sista gången.

Frankrike kommer med all säkerhet att stå utan ett Grand Prix under 2009, men redan 2010 kan det bli aktuellt med nya F1-tävlingar i landet. Franska premiärministern har berättat för Ecclestone att Frankrike gärna står värd för ett nytt GP-lopp inom snar framtid, då i Paris eller strax utanför, något som Ecclestone välkomnar med öppna armar.

– Jag skulle verkligen älska ett franskt Grand Prix på Paris gator, säger han till L’Equipe.

Läs mer