Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fredrik Ekblom, nu i Team Biogas, men inte mycket länge till
Fredrik Ekblom, nu i Team Biogas, men inte mycket länge till
Fredrik Ekblom, nu i Team Biogas, men inte mycket länge till
Fredrik Ekblom, nu i Team Biogas, men inte mycket länge till Foto: Mediaempire

Fredrik Ekblom lämnar STCC

Fredrik Ekblom lämnar Volkswagen och biogasteamet, oavsett vad utgången av protesten i STCC-finalen blir.

Det var SVT som i går släppte bomben att Fredrik Ekblom nästa år kommer att köra för Volvo i den nystartade TTA-serien som ska utmana STCC om att bli kungaklass i svensk racing.

 Något officiellt har inte kommit från vare sig Volvo eller TTA, men i ett pressmeddelande från Volkswagen om satsningen i STCC 2012 nämns kort att Fredrik Ekblom inte kommer att köra för teamet nästa år.

 Fredrik Ekblom kommer i TTA att få sällskap av Richard Göransson och Janne ”Flash” Nilsson, det är så mycket som är officiellt. STCC förlorar därmed tre av sina största profiler.

 Vi har sökt Fredrik Ekblom utan framgång.

 Undrar du vad TTA är? Ta en titt på länken nedan där du kan läsa mer om bilen och se den på film.

Uppdatering

Nu är det officiellt att Fredrik Ekblom lämnar STCC för Volvo Polestar Racing och Swedish Racing League by TTA. Han kommer dessutom att vara involverad i Volvos internationella motorsportprogram. Så här säger trefaldige STCC-mästaren Fredrik Ekblom om sitt nya uppdrag:

– Det ska bli fantastiskt kul att få jobba med Volvo Polestar Racing. Att som svensk få tävla för Volvo med deras enorma kunskaper och meriter inom motorsport känns mycket motiverande.

Volvo är också förtjusta i sitt nyförvärv:

– Vi är mycket glada över att skriva kontrakt med Fredrik, han är en mycket snabb och erfaren förare. Han kommer att bli en nyckel i vår TTA-satsning och framförallt en stor tillgång vid ett internationellt expanderande motorsportsprogram, säger Derek Crabb, motorsportdirektör för Volvo Personvagnar.