Fredrik Lestrup klasstrea i VLN fyratimmars

Fredrik Lestrup och hans teamkamrater Franjo Kovac och Martin Tschornia körde sin Mini till pallplats i sin klass i VLN fyratimmars på Nürburgring i helgen.

Snabbast av alla körde dock duon från Manthey Racing, bestående av Jochen Krumbach och Marc Lieb i en Porsche 911 GT3 R. De båda förarna slutade etta när organisatörerna bröt tävlingen en halvtimme tidigt på grund av en regn- och hagelstorm.

 – Hade loppet gått över fyra timmar hade jag behövt ett pit stop, men jag är säker på att vi skulle ha vunnit ändå, säger Marc Lieb till Speedweek.

 Schubert Motorsport plockade åt sig både andra- och tredjeplatsen där förarna Claudia Hurtgen, Dominik Schwager och Dirk Adorf körde upp sin BMW Z4 GT3 till silvermedalj. Uwe Alzen och Nico Bastian körde sin BMW Z4 GT3 till en tredjeplats.

 Svenske Fredrik Lestrup körde tillsammans med teamkamraterna Franjo Kovac och Martin Tschornia i Besaplast Racing till sig tredjeplatsen i klass SP2T. Bilen var samma Mini som man vann sin klass i Dubai 24-timmars med.

 Vid halvtid i loppet var Besaplast uppe på en andraplats och med Fredrik Lestrup vid ratten kom trions Mini upp i ledning innan ett punkterat däck grusade planerna på klasseger den här gången.

 Härnäst väntar Nürburgring 24-timmars för Besaplast Endurance Mini och Fredrik Lestrup ser vi nästa gång med WestCoast Racings BMW Z4 GT3 i ADAC GT Masters på holländska Circuit Park Zandvoort.